Wildstoofpotten

Buiten het grof en kleinwild die we leveren, maken wij in onze keuken 6 soorten stoofpot. De stoofpotten die we maken, zijn:

Wildzwijnstoofpot

Een heerlijke soofpot van Veluws wildzwijn. Dit potje is langzaam gaar gestoofd met onder andere knolselderij, champignons en ui. Goed te serveren met aardappelpuree en rode kool.

Hertenragout

Een topper uit onze keuken, gemaakt van het mooiste scharrelvlees, namelijk edelhert.
Rustig gestoofd in een huisgemaakte wildbouillon, whiskey en later op smaak gebracht met onder andere tomatenpuree en een vleugje knoflook, Goed te serveren met bijvoorbeeld witte rijst.

Reejachtschotel

Een fijn stoofpotje van heerlijk mals vlees waar "het ree" bekend om staat. Bij het bereiden van deze schotel is een appeltje gebruikt waardoor het lekker fris is van smaak. Ideaal te serveren bij potato wedges of op ene stokbroodje voor na de jacht.

Gemend stoofpotje

Een stoofpotje van drie soorten wild, namelijk wildzwijn, hert en ree. Dit potje is wat zoeter van smaak, omdat er tijdens het bereiden een sinaasappeltje wordt meegestoofd. Dit potje komt het beste tot zijn recht met aardappelpuree samen met rode kool.

Hazenpeper

Voor de hazenpeper wordt haas gebruikt uit de randgebieden van de Veluwe en het rivierengebied rond de IJssel. Hazenpeper is niet voor een beginnende wildeter; dit komt door de krachtige smaak die het haas afgeeft. U moet haas leren eten, als u at eenmaal heeft gedaan zal het één van uw favorieten worden.

Gevogeltestoofpot

Al het gevogelte wordt binen het bedrijf verwerkt. De borstfilet wordt gerookt en gegaard en van het pootvlees maken wij een heerlijke gevogeltestoofpot. Pootvlees is vetter dan een filet en geeft daardoor meer smaak aan het product. Deze stoofpot is leuk te serveren bij potato wedges of een gepofte aardappel. Idem aan de reejachtschotel is deze schotel goed te eten op een stokbroodje.

 

De stoofpotten die wij maken worden na het bereiden direct ingevroren in een tweepersoons verpakking. Door het snelle bevriezen kunnen wij deze producten het hele jaar door leveren.

 

Alle stoofpotten zijn verpakt in een bakje van 500 á 600 gram.

Wildbalkenbrij

Onze wildbalkenbrij wordt in eigen keuken bereid en wordt uitsluitend van Veluws wild gemaakt.

Het product is gevacumeerd en voor 2 personen verpakt.

 

© 2020 Poelier Kamphuis, alle rechten voorbehouden. Op deze pagina zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.