INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN
-
hertenfilet (in 4 medaillons van 150 g) 300 g
-
abrikozen (vers uit blik) 50 g
-
room ½ dl
-
wildfond 2 dl
-
olijfolie 1 el
-
verse tijm ½ takje
-
zout
-
peper
-
gedroogd eekhoorntjesbrood 5 stuks
-
noten (pecannoten of walnoten) 15 g
-
Comté-kaas 20 g
-
boter 20 g
-
sjalot ½
-
verse rozemarijn ½ takje
Voorbereiding
-
Snipper de sjalot. Snij de abrikozen in partjes. Hak de noten en rasp de comté grof.
-
Breng de wildfond aan de kook met de gedroogde paddenstoelen. Zet even aan de kant. Vermeng de kaas en de noten.
-
Braad de medaillons 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in de hete olie met het takje rozemarijn.
-
Leg ze in een ovenschaal (met rozemarijn) en kruid met peper en zout. Strooi er het kaas- notenmengsel op. Zet 10 à 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180° C.
-
Giet de fond door een zeefje, snipper de paddenstoelen.
-
Laat 10 g boter smelten in de vleespan. Fruit de sjalot glazig in de hete vetstof. Blus met de gezeefde fond en doe er het eekhoorntjesbrood bij. Laat 5 minuten inkoken.
-
Doe er de room bij en laat nog 5 minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Bak de abrikozen kort op een hevig vuur, in de rest van de boter. Strooi er de tijmblaadjes bij.
-
Leg de medaillons op voorverwarmde borden. Lepel er hete paddenstoelensaus bij. Leg er de warme abrikozen bij en serveer.