Hertenmedaillons met abrikozen en noten

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • hertenfilet (in 4 medaillons van 150 g) 300 g
  • abrikozen (vers uit blik) 50 g
  • room ½ dl
  • wildfond 2 dl
  • olijfolie 1 el
  • verse tijm ½ takje
  • zout
  • peper
  • gedroogd eekhoorntjesbrood 5 stuks
  • noten (pecannoten of walnoten) 15 g
  • Comté-kaas 20 g
  • boter 20 g
  • sjalot ½
  • verse rozemarijn ½ takje

Voorbereiding

  1. Snipper de sjalot. Snij de abrikozen in partjes. Hak de noten en rasp de comté grof.
  2. Breng de wildfond aan de kook met de gedroogde paddenstoelen. Zet even aan de kant. Vermeng de kaas en de noten.
  3. Braad de medaillons 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in de hete olie met het takje rozemarijn.
  4. Leg ze in een ovenschaal (met rozemarijn) en kruid met peper en zout. Strooi er het kaas- notenmengsel op. Zet 10 à 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180° C.
  5. Giet de fond door een zeefje, snipper de paddenstoelen.
  6. Laat 10 g boter smelten in de vleespan. Fruit de sjalot glazig in de hete vetstof. Blus met de gezeefde fond en doe er het eekhoorntjesbrood bij. Laat 5 minuten inkoken.
  7. Doe er de room bij en laat nog 5 minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Bak de abrikozen kort op een hevig vuur, in de rest van de boter. Strooi er de tijmblaadjes bij.
  8. Leg de medaillons op voorverwarmde borden. Lepel er hete paddenstoelensaus bij. Leg er de warme abrikozen bij en serveer.
Menu