INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN
-
hertenvlees (van schouder of nek, in stukken van 4 cm) ½ kg
-
witte selder ½ takje
-
peperkoek ½ sneetje
-
bloem ½ el
-
rode wijn ½ fles
-
boter 35 g
-
laurier 1 blaadjes
-
peperbolletjes 6
-
zout
-
wortelen 1
-
uien1
-
fondantchocolade (naar smaak) 7.5 g
-
rodebessengelei 2 el
-
cognac ½ glas
-
maïsolie 1 el
-
tijm ½ takje
-
peper
Voorbereiding
-
Maak de marinade een dag vooraf:
-
Snij de uien, de witte selder en de wortelen fijn, doe ze in een kom.
-
Voeg er de rode wijn, de cognac, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, 12 peperbolletjes en 2 el maïsolie bij.
-
Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm en voeg het toe aan de marinade. Laat 12 uur afgedekt marineren in de koelkast.
-
Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken in een zeef en vang de marinade op. Bak de stukken vlees in boter aan alle kanten bruin. Kruid met zout en peper en strooi er de bloem over.
-
Breng de marinade aan de kook en giet ze over het vlees. Leg het sneetje peperkoek op het vlees. Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel, op een zacht vuurtje.
-
Voeg de bessengelei en de blokjes chocolade toe en kruid de saus nog wat bij met peper en zout. Laat alles nog een kwartiertje stoven. Serveer dit stoofpotje met wildgarnituur: appeltjes gevuld met bessen, boschampignons en amandelkroketjes.